Rent hjem hele ugen og et godt indeklima.

iStock_000014996737Medium

En gang om ugen bør man gøre rent, især køkken og badeværelser er vigtige. Hvis man ikke får gjort dette, vil det måske være en ide at få folk til at gøre det. Professionel rengøring vil ofte være en højere standard og mere stabil, end en studerende der bare vil tjene lidt lomme penge. Det behøver ikke koste en formue og vil ofte gøre en hverdag mindre stressende.

Når huset først er gjort rigtig rent er det ikke så svært at holde det pænt til næste rengøring, med nogle få rutiner.

 1.  Er der dyr i hjemmet bør der støvsuges 2 gange om ugen samt efter behov. En robot støvsuger med min. HEPA13 filter, er en god hjælper hvis man ikke får støvsuget ofte nok. Den kan dog ikke helt afløse den alm. støvsuger, der også skal være udstyret med min. HEPA13 filter for ikke at skade mere end den gavner.  Støvsugning minimerer støv i hjemmet og fjerner husstøvmider m.m.
 2. Tag altid udendørs fodtøj af hurtigst muligt.
 3. Ryd op, prøv så vidt muligt altid at lægge ting på plads efter brug og sørg for alting har en plads. Ting der roder samler støv og får hjemmet til at se knap så indbydende ud.
 4. Badeværelset: Tør altid fliser, glas og armatur grundigt efter bad, det mindsker kalken betydeligt. Toilettet bør rengøres når det er beskidt, det tager ikke mange sekunder. Skyl altid håndvasken ren efter brug, så sæbe, tandpasta osv. ikke sætter sig fast.
 5. Køkken og spise plads; Tør altid vandrette flader efter brug, spilder man ting på låger eller sætter beskidte finger mærker, så tør det væk hurtigst muligt, så det ikke efterlader pletter der ikke kan komme væk. Kaffe og the sætter sig godt fast i vasken, skyl altid grundigt og efterlad aldrig brugte the breve og kaffefiltre i vasken. Sæt dem evt. på en underkop eller smid dem ud med det samme. Vand bør altid tørres op så minimere man kalken. Husk at rengøre køleskab ofte.
 6. Skifte håndklæder og karklude dagligt. Badehåndklæder og hviskestykker hver 2.-3. dag efter behov.
 7. Smid beskidt tøj til vask og sørg for at have et ordenligt vasketøjs opbevarings system, der kan klare mængden af jeres vasketøj. Gerne et system hvor man får sorteret tøjet allerede når det smides til vask. Det minimere støv ikke at skulle tømme det hele ud, for at finde det der skal vaskes.
 8. Smid ud eller giv væk. Ting der ikke har nogen funktion i hjemmet og aldrig bliver brugt, smid dem ud eller giv det væk. (Pyntegenstande har en funktion).
 9. Sko og overtøj;  ja vi har brug for meget grundet det altid skiftende vejr, men prøv så vidt muligt ikke at have hele entreen dekoreret med ting der bruges mindre end en gang om ugen. Det generer støv og ser rodet ud.  Vådt overtøj og fodtøj bør altid hænges til tørring ude.
 10. Lukkede skabe, samler mindre støv end hylder og kroge. Nu flere ting man får ”gemt væk” i lukkede skabe nu mindre støv vil der være i huset og det er nemmere at gøre rent.
 11. Plaider og puder er hyggelige, men de danner også støv. Tænk over materiale valg og mængde, vask det ofte.
 12. Red ikke sengene. Hæng om muligt altid dynerne og hovedpuderne ud om dagen, så fugten kommer væk fra sengen og luft altid godt ud. Reder I jeres senge om morgnen inden fugten er kommet væk, er det et himmerige for skimmelsvamp og støvmider. Brug flere hovedpuder og dyner i sengen, end nødvendigt og vask det ofte. Undgå at bruge pladsen under sengene til opbevaring.
 13. Sofabordet bør aftørres et par gang om ugen, oftere hvis man bruge det til sine fødder.
 14. Tør tøjet udenfor, det minimere støv og fugt i hjemmet, har man en god tørre plads udenfor med plads til et bord, kan det være en fordel at lægge tøjet sammen der, så det bare skal på plads når man kommer ind med det.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>